Hozzávalók:
- 10 db nagy, édes narancs
- 350 g cukor
- 2 tasak vaníliás cukor
- 1 tasak Dzsemfix Szuper 3:1
- fél teáskanál őrölt fahéj
- 4-5 szem szegfűszeg
Elkészítés:
Meghámozom a narancsokat, majd szétszedem gerezdekre a narancsokat, és egy késsel eltávolítom róluk a fehér héjat is. Ez nagyon fontos, mert ha a fehér héjat rajta hagyom a narancsokon, akkor a lekvár keserű lesz tőle. Éppen ezért nagyon alapos munkát kell végezni, nem maradhat fehér héj a narancsokon egy kicsi sem. A munkának ez a része elég hosszú ideig tart, de meg kell csinálni. Ha ez megvan, onnantól már csak néhány perc az egész, és kész a lekvár. A megtisztított gerezdeket felvagdosom, levével együtt belerakom egy lábasba, hozzáadom a vaníliás cukrot, a fűszereket, a cukrot, és a dzsemfixet. Nagy lángon, állandó kevergetés mellett felforralom, ha felforrt, állandó kevergetés mellett tovább forralom még 4-5 percig.. Azonnal üvegekbe töltöm, az üvegeket jól lezárom, és 5 percre fejre állítom az üvegeket.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése